• Посилання скопійовано

Оновлено методрекомендації з бухобліку основних засобів та НМА для бюджетників

Мінфін вніс зміни до Методичних рекомендаціях з бухгалтерського обліку основних засобів суб’єктів державного сектору

Оновлено методрекомендації з бухобліку основних засобів та НМА для бюджетників

Мінфін наказом від 28.07.2016 р. № 709 вніс зміни до:

Методичних рекомендаціях з бухгалтерського обліку основних засобів суб’єктів державного сектору;

Методичних рекомендацій з бухгалтерського обліку нематеріальних активів суб’єктів державного сектору. 

Зокрема, збільшено вартісний критерій віднесення об'єктів основних засобів до складу НМА  до 6000 грн (раніше-2500 грн).

Окрім того, уточнено, що в актах про списання наводяться дані, що характеризують об’єкти основних засобів: найменування об’єкта, інвентарний (номенклатурний) номер, початок експлуатації об’єкта, первісна (переоцінена) вартість, сума нарахованого зносу, коротка характеристика об’єкта, причини вибуття тощо

Об’єкт нематеріальних активів, отриманий в користування, обліковується суб’єктом державного сектору (ліцензіатом) на позабалансовому рахунку в оцінці, визначеній виходячи із розміру винагороди, встановленого в договорі. При цьому платежі за надане право використання об’єктів інтелектуальної власності у вигляді періодичних платежів, обчислених у порядку та строки, встановлені договором, включаються ліцензіатом до витрат звітного періоду.

Нагадаємо, що ще з 10 травня 2016 року основні засоби вартістю до 6 тис. грн стали МНМА і для держсектору. Детальніше про це у новині>>

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Облік окремих операцій

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Облік окремих операцій»