• Посилання скопійовано

Чи можна надсилати поштою форми №1-ОПП, №5-ОПП або №20-ОПП

Податківці розповіли, чи має право госпсуб'єкт надіслати поштою документи, які передбачено порядком обліку платників податків (ф. № 1-ОПП, № 5-ОПП, № 20-ОПП тощо)

Чи можна надсилати поштою форми №1-ОПП, №5-ОПП або №20-ОПП

ДФС в інформаційно-довідковому ресурсі "ЗІР" (підкатегорія 119.13) роз'яснила, що подання заяви за ф. №1-ОПП для взяття на облік окремою категорією платників податків, для яких законом установлені особливості їх державної реєстрації та які не включаються до ЄДР поштою не передбачено, оскільки одночасно з поданням заяви та копій документів, пред’являються оригінали відповідних документів. 

Однак заяву за ф. №1-ОПП з позначкою «облік за неосновним місцем обліку» або «Зміни» з інформацією про головного бухгалтера або іншу особу, на яку покладено обов’язки з ведення бухгалтерського обліку платника податків можна надіслати поштою. Про порядок внесення змін до облікових даних платника податку у разі зміни головного бухгалтера читайте тут та в аналітиці від ДК ось тут

Заява за ф. № 5-ОПП подається фізичною особою, яка має намір провадити незалежну професійну діяльність особисто, через уповноважену особу, або надсилається рекомендованим листом з описом вкладення.

Повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність за ф. № 20-ОПП платник податку має можливість надіслати поштою. Докладніше  про подання цієї форми читайте в аналітичному матеріалі>>

***

Нагадуємо, що Мінфін планує спростити (скасувати) окремі документи для взяття на облік платників податків. Більше про це тут>>

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Облік та звітність/Облік окремих операцій

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Облік окремих операцій»