• Посилання скопійовано

Чи можна вносити зміни до наказу про облікову політику протягом року

Підприємство може вносити відповідні зміни до розпорядчого документа про облікову політику протягом року з урахуванням норм, передбачених п. 3.2 - 3.4 Методичних рекомендацій щодо облікової політики підприємства

Чи можна вносити зміни до наказу про облікову політику протягом року

Мінфін у листі від 14.08.2016 р. №31-11410-07-10/23534 зазначив, що відповідно до п. 9 П(С)БО 6, облікова політика може змінюватися тільки, якщо змінюються статутні вимоги, вимоги органу, який затверджує П(С)БО, або якщо зміни забезпечать достовірне відображення подій або операцій у фінансовій звітності підприємства.

Згідно з п. 3.2 Методичних рекомендацій щодо облікової політики підприємства, облікова політика може бути змінена, як правило, з початку року.

Відповідно до п. 3.4 Методичних рекомендацій розпорядчий документ про облікову політику може бути прийнятий як базисний на час діяльності підприємства, до якого за потреби вносяться зміни з визначеного часу.

Мінфін у листі наголосив, що підприємство може вносити відповідні зміни до наказу про облікову політику протягом року, але з урахуванням норм, передбачених пунктами 3.2 - 3.4 Методичних рекомендацій.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Мінфін

Рубрика: Облік та звітність/Облік окремих операцій

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Облік окремих операцій»