• Посилання скопійовано

Бухоблік комп'ютерної техніки та обладнання у бюджетників

Для обліку комп'ютерної техніки призначено рахунок 1014 "Машини та обладнання" Плану рахунків

Бухоблік комп'ютерної техніки та обладнання у бюджетників

Мінфін у листі від 17.02.2017 р. №31-11420-07-10/4541 нагадує, що методологічні засади формування в бухгалтерському обліку та розкриття у фінансовій звітності інформації про основні засоби визначено НП(С)БО в державному секторі 121 "Основні засоби" (далі - Стандарт 121).

Класифікація основних засобів в цілях бухобліку наведена у пункті 3 розділу II Стандарту 121.

Відповідно до п. 1 розділу II Методрекомендацій №11, у групі "Машини та обладнання" з виділенням в окремі підгрупи обліковуються, зокрема:

  • комп'ютерна техніка і її комплектуючі (комп'ютери, монітори, периферійне і мережеве обладнання комп'ютера, що за вартістю за одиницю чи комплект відноситься до основних засобів),
  • електронні засоби обробки інформації (електронно-обчислювальні, керуючі та аналогові машини, цифрові обчислювальні машини та пристрої тощо).

З 1 січня 2017 року суб'єктами державного сектору для відображення в бухгалтерському обліку операцій з активами, капіталом та зобов'язаннями застосовуються рахунки Плану рахунків бухгалтерського обліку в державному секторі, затвердженого наказом Мінфіну від 31.12.2013 р. №1203. Зокрема, для обліку комп'ютерної техніки призначено рахунок 1014 "Машини та обладнання" Плану рахунків.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Міністерство фінансів України

Рубрика: Облік та звітність/Облік окремих операцій

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Облік окремих операцій»