• Посилання скопійовано

Мінфін про відображення в бухобліку бюджетників соціальних виплат

Міністерство фінансів розглянуло питання щодо відображення суб’єктами державного сектору в бухгалтерському обліку соціальних виплат

Мінфін про відображення в бухобліку бюджетників соціальних виплат

Мінфін у листі від 14.09.2017 р. №35220-07/10/24609 зазначив, що інформація про витрати формується в бухгалтерському обліку відповідно до критеріїв їх визнання, ознак і характеристик, а також мети отримання і витрачання установою коштів та відображається на відповідних субрахунках бухгалтерського обліку.

Відповідно до Методрекомендацій № 11, суб’єкт державного сектору самостійно на основі НП(С)БО в державному секторі та інших нормативно-правових актів з бухобліку в державному секторі визначає за погодженням з головним розпорядником бюджетних коштів облікову політику, а також зміни до неї.

Відображення в бухобліку операцій з активами та зобов’язаннями розпорядника бюджетних коштів здійснюється відповідно до Типової кореспонденції субрахунків бухгалтерського обліку для відображення операцій з активами, капіталом та зобов’язаннями розпорядниками бюджетних коштів та державними цільовими фондами.

Відповідно до Типової кореспонденції суб’єкти державного сектору у разі потреби можуть застосовувати кореспонденцію субрахунків бухгалтерського обліку для відображення операцій з активами, капіталом та зобов’язаннями, що не передбачена цією Типовою кореспонденцією, із збереженням єдиних методологічних засад, визначених НП(С)БО в державному секторі та іншими нормативно-правовими актами з бухобліку в державному секторі, яка визначається у розпорядчому документі про облікову політику.

Джерело: Міністерство фінансів України

Рубрика: Облік та звітність/Облік окремих операцій

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Облік окремих операцій»