• Посилання скопійовано

Нові форми заяв про реєстрацію баз персональних даних і не тільки

Внесено зміни до деяких наказів щодо удосконалення правового регулювання у сфері захисту персональних даних

Нові форми заяв про реєстрацію баз персональних даних і не тільки

Мін'юст наказом від 22.07.2013 р. №1466/5 вніс зміни до деяких наказів щодо удосконалення правового регулювання у сфері захисту персональних даних, зокрема до Типового порядку обробки персональних даних у базах персональних даних.

Встановлено, що обробка персональних даних може здійснюватися повністю або частково із застосуванням автоматизованих засобів у складі інформаційної системи та/або у формі картотек із застосуванням неавтоматизованих засобів.

У момент збору персональних даних протягом 10 робочих днів з дня збору суб'єкт персональних даних повідомляється про володільця персональних даних, склад та зміст зібраних персональних даних, права такого суб'єкта, мету збору персональних даних та осіб, яким передаються його персональні дані.

Крім цього, оновлено форму заяви про реєстрацію бази персональних даних та форму заяви про внесення змін до відомостей Державного реєстру баз персональних даних.

Основною відмінністю від старих форм є наявність додаткових розділів "Інформація про третіх осіб, яким передаються персональні дані" та "Інформація про транскордонну передачу персональних даних".

У разі якщо заявнику необхідно заповнити більше ніж один раз розділи, які містять інформацію про володільця, розпорядників персональних даних, третіх осіб, яким передаються персональні дані, найменування, місцезнаходження бази персональних даних, мету обробки персональних даних та інформацію про транскордонну передачу персональних даних, заявник заповнює у заяві відповідні розділи необхідну кількість разів.

 

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Первинні документи, типові форми

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Первинні документи, типові форми»