• Посилання скопійовано

Ступінь деталізації опису госпоперації в первинному документі законодавством не встановлена

ВАСУ вважає, що незаповнення в первинних документах окремих позицій, які не впливають на зміст госпоперації, а також відсутність максимальної деталізації виду виконаних послуг не перешкоджають прийняттю цих документів до обліку

Ступінь деталізації опису госпоперації в первинному документі законодавством не встановлена

ВАСУ в ухвалі від 12.07.2016 р. у справі № 804/15863/15 (К/800/13578/16) зазначила, що ступінь деталізації опису господарської операції у первинному документі законодавством не встановлена.

Незаповнення у первинних облікових документах окремих позицій, які не впливають на зміст господарської операції, а також відсутність максимальної деталізації виду виконаних послуг не перешкоджає прийняттю цих документів до обліку та не є свідченням відсутності виконаних господарських операцій.

Умовою документального підтвердження операції є можливість на підставі наявних документів зробити висновок про те, що витрати фактично понесені.

Окрім того, виходячи зі специфіки послуги як предмета господарської операції, акт наданих послуг з переліком фактично поставлених послуг за напрямами, вказаними в договорах, є достатнім доказом, що підтверджує факт виконання такої господарської операції.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Вищий адміністративний суд України

Рубрика: Облік та звітність/Первинні документи, типові форми

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Первинні документи, типові форми»