• Посилання скопійовано

Які первинні документи слід зберігати понад 3 роки - роз'яснення від ДФС

ДФСУ роз'яснила, що більшість видів первинних бухгалтерських документів слід зберігати не менше 3 років та 5 років у тому випадку, якщо такі документи містять інформацію про фінансові операції

Які первинні документи слід зберігати понад 3 роки - роз'яснення від ДФС

ДФСУ у індивідуальній податковій консультації від 08.06.2017 р. №550/6/99-99-14-03-01-15/ІПК нагадує, що платники податків зобов’язані забезпечити зберігання документів, визначених у п. 44.3 ПКУ, а також документів, пов’язаних із виконанням вимог законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи, не менш як 1095 днів з дня подання податкової звітності, для складення якої використовуються зазначені документи, а у разі її неподання – з передбаченого ПКУ граничного терміну подання такої звітності.

Терміни зберігання документів передбачені п. 44.3 ПКУ та Переліком №578/5.

Податківці зазначають, що перелічені в зазначеному Переліку терміни зберігання документів є мінімальними. Більшість видів первинних бухгалтерських документів слід зберігати не менше 3 років та 5 років у тому випадку, якщо такі документи містять інформацію про фінансові операції. За рішенням експертної комісії підприємства ці терміни можуть бути подовжені.

Також про терміни зберігання бухгалтерських документів податківці розповідали тут>>

Ознайомитися з термінами зберігання документів для підприємств та підприємців можна  довіднику >>>

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Облік та звітність/Первинні документи, типові форми

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Первинні документи, типові форми»