• Посилання скопійовано

Не забудьте подати декларацію земельного податку

Державна податкова адміністрація у м. Севастополі нагадує, що відповідно до п. 286.2 статті 286 ПКУ від 02.12.2010 р. №2756-VI (зі змінами та доповненнями) фізичні особи — підприємці, які мають у користуванні земельні ділянки на умовах договорів оренди, а також фізичні особи — підприємці, які отримали у власність або користування земельні ділянки для ведення комерційної діяльності, самостійно обчислюють суму орендної плати і земельного податку станом на 1 січня та не пізніше за 20 лютий поточного року подають відповідному органу ДПС за місцезнаходженням земельної ділянки податкову декларацію на поточний рік за формою, встановленою у порядку, передбаченому статтею 46 ПКУ, з розбиттям річної суми рівними частками за місяцями.

Подання такої декларації звільняє від обов’язку подання щомісячних декларацій. При поданні першої декларації (фактичному початку діяльності як платника плати за землю) разом із нею подається довідка (витяг) про розмір нормативної грошової оцінки земельної ділянки, а надалі така довідка подається у разі затвердження нової нормативної грошової оцінки землі.

 

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»