• Посилання скопійовано

Подання до податкових органів річної фінансової звітності

Відповідно до норм ПКУ платники податку на прибуток разом із декларацією за II — IV квартал 2011 року повинні подати до податкових органів річну фінансову звітність у порядку, передбаченому для подання декларації.

Звертаємо увагу, що річна фінансова звітність подається підприємствами не пізніше 9 лютого наступного за звітним року.

Відповідно до Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» фінансова звітність підприємства (крім бюджетних установ, представництв іноземних суб’єктів господарської діяльності та суб’єктів малого підприємництва, визнаних такими відповідно до чинного законодавства) включає: баланс, звіт про фінансові результати, звіт про рух грошових коштів, звіт про власний капітал та примітки до звітів.

Порядок складання фінансової звітності передбачено відповідними положеннями (стандартами) бухгалтерського обліку.

Для суб’єктів малого підприємництва і представництв іноземних суб’єктів господарської діяльності положенням (стандартом) бухгалтерського обліку 25 «Фінансовий звіт суб’єкта малого підприємництва» встановлено скорочену за показниками фінансову звітність у складі фінансового звіту суб’єктів малого підприємництва — юридичних осіб, які визнані такими відповідно до законодавства, — у складі балансу (форма №1-м) і звіту про фінансові результати (форма №2-м), а також спрощеного фінансового звіту суб’єктів малого підприємництва — юридичних осіб, що відповідають критеріям, визначеним пунктом 154.6 статті 154 розділу III ПКУ, та мають право на застосування спрощеного бухгалтерського обліку доходів і витрат, у складі балансу (форма №1-мс) та звіту про фінансові результати (форма №2-мс).

 

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»