• Посилання скопійовано

Відображення доходів у декларації з податку на прибуток

Лист ДПА у м. Києві від 10.08.2011 р. №8206/10/31-606 «Щодо порядку відображення доходів у Податковій декларації з податку на прибуток підприємства»

ДПА у м. Києві відповіло на запит щодо порядку відображення доходів у Податковій декларації з податку на прибуток підприємства.

ДПА нагадує, що відповідно до п. 135.1 ст. 135 ПКУ доходи, що враховуються при обчисленні об’єкта оподаткування, включаються до доходів звітного періоду за датою, визначеною відповідно до ст. 137, на підставі документів, зазначених у п. 135.2 ст. 135 ПКУ, та складаються з:

— доходу від операційної діяльності, який визначається відповідно до п. 135.4 ст. 135 ПКУ;

— інших доходів, які визначаються відповідно до п. 135.5 ст. 135 ПКУ, за винятком доходів, визначених у п. 135.3 ст. 135 та у ст. 136 ПКУ.

Відповідно до пп. 14.1.84 п. 14.1 ст. 14 ПКУ інші терміни з метою р. III ПКУ використовуються у значеннях, встановлених Законом «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» та МСФЗ, П(С)БО.

Так, відповідно до П(С)БО 3 операційна діяльність — основна діяльність підприємства, а також інші види діяльності, які не є інвестиційною чи фінансовою діяльністю.

Тож ДПА зазначає: якщо основним видом діяльності підприємства є надання в оренду майна, то доходи від надання майна в оренду підлягають відображенню у ряд. 02 Податкової декларації з податку на прибуток підприємства; а витрати на утримання цього майна — у ряд. 05.1.

 

Автор: Хоміцка Маріанна

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»