• Посилання скопійовано

Щодо приймання податкової звітності в електронній формі при переході платника податків до іншої ДПІ

З метою недопущення порушень приймання податкової звітності при переході платника податків з одного органу ДПС до іншого Державна податкова служба України листом від 06.01.2012 р. №498/7/18-4017 повідомляє про таке.

Процедури переведення платника податків на обслуговування з одного органу ДПС до іншого (взяття на облік/зняття з обліку) визначено розділом Х Порядку обліку платників податків і зборів, затвердженого наказом ДПАУ від 22.12.2010 р. №979, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 30.12.2010 р. за №1439/18734 (далі — Порядок).

До взяття на облік платника податків в органі ДПС за новим місцезнаходженням (місцем проживання) він сплачує податки, збори, подає податкові декларації (звіти, розрахунки) та виконує інші обов’язки платника податків за попереднім місцезнаходженням (місцем проживання), у т. ч. і надсилає звітність в електронній формі.

Орган ДПС за попереднім місцезнаходженням платника податків формує та надсилає до органу ДПС за новим місцезнаходженням платника податків пакет документів для взяття на облік такого платника податків.

У супровідному листі зазначається перелік документів, що надсилаються, та додатково повідомляється про електронний спосіб надання звітності (за наявності).

Після взяття на облік платника податків за новим місцем обліку з платником податків укладається новий Договір про визнання електронних документів.

Тільки після надходження повідомлення за ф. №11-ОПП із зазначенням дати взяття на облік платника податків та укладення з платником договору про визнання електронних документів за новим місцезнаходженням орган ДПС за попереднім місцезнаходженням протягом двох робочих днів знімає з обліку платника податків та формує і надсилає до органу ДПС за новим місцезнаходженням в електронному вигляді пакет документів, визначений у пп. 10.1.7 Порядку.

Після закінчення процедури зняття з обліку в органі ДПС за попереднім місцем обліку платнику податків закривається можливість надсилати звіти в електронній формі.

Директор Департаменту М.С. Лаба

 

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»