• Посилання скопійовано

ДПС: Декларацію про майновий стан і доходи потрібно подавати за місцем своєї реєстрації

Кампанія із декларування доходів, отриманих протягом 2011 року, триває. Термін подання податкової декларації про майновий стан і доходи для платників податку на доходи фізичних осіб встановлено до 1 травня 2012 року.

У разі потреби громадянин, звернувшись до податкової інспекції, може з’ясувати усі незрозумілі питання щодо порядку заповнення та подання такої декларації. Адже діяльність податкових органів насамперед спрямована на створення сприятливих умов для подання декларацій громадянами та відповідної сплати податків.

Метою декларування є не тільки сплата податку до бюджету, а й повернення платникам певної суми податку, сплаченої із їх заробітної плати протягом попереднього року.

При цьому перелік витрат, які платник податку має право включити у податкову декларацію, поступово розширюється. Наприклад, платники податку можуть зменшити свій загальний річний оподатковуваний дохід, якщо впродовж звітного податкового року вони сплачували кошти за навчання, повертали фінансовим установам проценти за іпотечний кредит тощо.

Істотною відмінністю цьогорічної кампанії декларування доходів є обов’язок фізосіб, які протягом 2011 року отримували дохід у вигляді заробітної плати та суми винагород за цивільно-правовими договорами від декількох податкових агентів, подавати декларацію про майновий стан і доходи за своїм місцем реєстрації. За умови що загальна сума такого доходу за будь-який календарний місяць перевищує десятикратний розмір мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного податкового року (у 2011 році — 9 410 грн).

Завантажити форму "Податкова декларація про майновий стан і доходи" >>>

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»