• Посилання скопійовано

У разі наявності експортних операцій платник податків обов’язково подає до декларації оригінали митних декларацій

Про подання оригіналу митної декларації, що підтверджує вивезення товарів за межі митної території України, до декларації з ПДВ

Відповідно до пп.195.1.1 ст. 195 ПКУ від 2 грудня 2010 року №2755-VI зі змінами та доповненнями за нульовою ставкою оподатковуються операції з експорту товарів (супутніх послуг), якщо їх експорт підтверджений митною декларацією, оформленою відповідно до вимог митного законодавства.

Порядок заповнення і подання податкової звітності з податку на додану вартість затверджено наказом ДПАУ від 25.01.2011 р. №41 (далі — наказ №41).

Підпунктом 3.3 розділу V наказу №41 передбачено, що у рядку 2 зазначаються обсяги постачання, що оподатковуються за нульовою ставкою, окремо експортні (рядок 2.1) відповідно до вимог підпункту 195.1.1 статті 195 розділу V ПКУ, окремо інші операції (рядок 2.2) відповідно до вимог підпунктів 195.1.2, 195.1.3 статті 195, пункту 211.1 статті 211 розділу V та пункту 8 підрозділу 2 розділу XX ПКУ.

Згідно з п. 18 р. ІІІ наказу №41 у разі наявності експортних операцій (заповнення рядка 2.1 податкової декларації з ПДВ) до такої декларації додаються оригінали митних декларацій (примірники декларанта).

Також відповідно до пп. 200.7, 200.8 ст. 200 р. ПКУ платник податку, який має право на отримання бюджетного відшкодування та прийняв рішення про повернення суми бюджетного відшкодування, подає відповідному органу ДПС податкову декларацію та заяву про повернення суми бюджетного відшкодування, яка відображається у податковій декларації.

До декларації додаються розрахунок суми бюджетного відшкодування, а також оригінали митних декларацій (примірників декларанта), що підтверджують вивезення.

Виходячи з вищевикладеного, у разі наявності експортних операцій платник податків обов’язково до декларації подає оригінали митних декларацій.

 

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»