• Посилання скопійовано

Зарплатні витрати у декларації з податку на прибуток

Як у податковій декларації з податку на прибуток підприємства відображаються витрати на виплату заробітної плати та за якою датою?

До складу витрат платника податку включаються витрати на оплату праці фізосіб, які перебувають з ним у трудових відносинах, — це нарахована оплата основної та додаткової заробітної плати й інші види заохочень у вигляді премій тощо (п. 142.1 ст. 142 ПКУ.

Водночас ПКУ встановлено певні особливості при віднесені до витрат сум заробітної плати.

Так, заробітна плата робітникам, зайнятим у виробництві товарів (виконанні робіт, наданні послуг), а також працівникам апарату управління цехами, дільницями відноситься до собівартості реалізованих товарів, виконаних робіт, наданих послуг та включається до складу витрат у звітному періоді, в якому визнано доходи від реалізації таких товарів, виконаних робіт, наданих послуг (пп. 138.8.2 ст. 138 ПКУ).

Витрати, що відносяться до інших витрат, а саме: витрати на оплату праці адміністративного апарату; на оплату праці працівникам підрозділів, що забезпечують збут; на оплату праці та комісійні винагороди продавцям, торговим агентам визнаються витратами того звітного періоду, в якому вони були здійснені (нараховані)(пп. 138.10.2, пп. 138.10.3 ст. 138 ПКУ).

 

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»