• Посилання скопійовано

Декларацію про доходи можна подати за довіреністю

Чи може інша особа подати за платника податку річну податкову декларацію про майновий стан і доходи?

Платник заповнює податкову декларацію самостійно або це може зробити нотаріально уповноважена ним на це особа у порядку, передбаченому п. 179.5 ст. 179 ПКУ. За неповнолітніх осіб або осіб, визнаних судом недієздатними, податкову декларацію подають їхні батьки (опікуни, піклувальники). Обов’язок щодо заповнення та подання податкової декларації про доходи, отримані протягом звітного року платником податку, який помер, покладається на спадкоємців (розпорядників майна, державних виконавців).

З відповідей на «гарячій» телефонній лінії з питань декларування доходів громадян за участю заступника начальника відділу оподаткування доходів фізичних осіб Управління адміністрування податків на доходи фізичних осіб Департаменту оподаткування фізичних осіб ДПС України Світлани Афанасьєвої

 

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»