• Посилання скопійовано

Про допомогу розміром понад 1320 грн за 2011 рік треба зазначити у декларації

У травні 2011 року я отримала від організації допомогу у розмірі 3,5 тис. грн. Чи повинна я подати декларацію про доходи?

Так, Ви повинні подати декларацію про доходи. З метою оподаткування благодійна допомога поділяється на цільову та нецільову. Цільовою є благодійна допомога, що надається під визначені умови та напрями її витрачання, а нецільовою вважається допомога, яка надається без встановлення таких умов або напрямів.

Підпунктом 170.7.3 пункту 170.7 статті 170 Податкового кодексу України передбачено, що у разі отримання нецільової благодійної допомоги від благодійника — фізичної чи юридичної особи платник податку зобов’язаний подати річну податкову декларацію із зазначенням її суми, якщо загальна сума отриманої нецільової благодійної допомоги протягом звітного податкового року перевищує її граничний розмір, установлений абзацом першим підпункту 169.4.1 пункту 169.4 статті 169 цього Кодексу.

У 2011 році такий граничний розмір становив 1320 грн (941 грн х 1,4). Тобто у разі отримання фізичною особою протягом 2011 року нецільової благодійної допомоги у загальній сумі, що перевищила 1320 грн, така фізична особа зобов’язана подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи та сплатити податок з суми перевищення.

 

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»