• Посилання скопійовано

Складання розрахунку радіочастотного збору за наявності кількох дозволів

Про складання розрахунку збору за користування радіочастотним ресурсом України у разі отримання платником цього збору декількох дозволів на експлуатацію радіоелектронних засобів

Відповідно до ст. 319 ПКУ від 2 грудня 2010 року №2755-VI об’єктом оподаткування збором за користування радіочастотним ресурсом України (далі — збір) є ширина смуги радіочастот, що визначається як частина смуги радіочастот загального користування у відповідному регіоні та зазначена у ліцензії на користування радіочастотним ресурсом України або у дозволі на експлуатацію радіоелектронного засобу та випромінювального пристрою для технологічних користувачів і користувачів, які користуються радіочастотним ресурсом для розповсюдження телерадіопрограм. Платники збору обчислюють суму збору виходячи з виду радіозв’язку, розміру встановлених ставок та ширини смуги радіочастот щодо кожного регіону окремо (п. 321.3 ст. 321 ПКУ).

Форму Податкового розрахунку збору за користування радіочастотним ресурсом України затверджено наказом ДПАУ від 24.12.2010 р. №1018. Відповідно до встановленої форми розрахунку збору у ньому зазначається: дозвільний документ (дозвіл), дата, номер та строк дії, потужність, розмір ставки збору за 1 МГц смуги радіочастот, визначеної у ліцензії або дозволі, за кожним регіоном у гривнях, кількість регіонів та ширина смуги радіочастот, визначеної у ліцензії або дозволі (МГц) і відповідно нарахована сума збору за звітний місяць.

 

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»