• Посилання скопійовано

До 1 квітня необхідно прозвітувати про доходи, отримані у 2012 році

За несвоєчасне подання майнової декларації держслужбовцям загрожує адмінвідповідальність

До 1 квітня необхідно прозвітувати про доходи, отримані у 2012 році

Державна податкова служба у м. Києві звертає увагу, що стаття 13 Закону про держслужбу та стаття 12 Закону про запобігання корупції зобов’язує державних службовців щорічно подавати за місцем роботи Декларацію про майно, доходи, витрати та зобов’язання фінансового характеру за минулий рік.

Серед осіб, які зобов’язані звітувати – держслужбовці, посадові особи органів місцевого самоврядування, військові посадові особи Збройних сил України, депутати рад усіх рівнів, судді, посадові та службові особи органів прокуратури, СБУ, митної та податкової служб.

Слід зазначити, що неподання, або несвоєчасне подання Декларації спричиняє неприємні наслідки, а саме – держслужбовцю загрожує адміністративна відповідальність у вигляді штрафу від 170 до 425 гривень.

Держслужбовці, які з поважних причин (відпустка у зв’язку з вагітністю, або для догляду за дитиною, тимчасова непрацездатність, перебування за межами України, перебування під вартою) не подали такої звітності до 1 квітня, зобов’язані подати Декларацію за 2012 рік не пізніше 31 грудня 2013 року.  

З поміж іншого, держслужбовці, які, наприклад, отримали інвестиційний прибуток, нецільову благодійну допомогу чи доходи від здавання в оренду майна, або, якщо загальна річна сума оподатковуваного доходу, отриманого від двох та більше податкових агентів перевищила 120 мінімальних зарплат (128 тисяч 760 гривень), мають до 1 травня 2013 року подати Декларацію про майновий стан та доходи до податкової інспекції за місцем реєстрації.

 

Джерело: ДФС у м. Києві

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»