• Посилання скопійовано

Заповнення декларації з ПДВ «переробниками»

Міндоходів нагадало, що переробні підприємства ведуть окремий облік операцій з постачання власно виробленої продукції, виготовленої з поставлених молока або м'яса в живій вазі сільськогосподарськими товаровиробниками

Заповнення декларації з ПДВ «переробниками»

Переробне підприємство операції з постачання готової м'ясомолочної продукції, виготовленої з поставлених молока або м'яса в живій вазі сільськогосподарськими товаровиробниками, відображає в податковій декларації з податку на додану вартість переробного підприємства (код 0140), інші операції, в тому числі постачання м'ясо-молочної продукції, яка виготовлена з імпортованої сировини, із сировини, що не є сировиною власного виробництва сільськогосподарського товаровиробника чи фізичної особи - в податковій декларації з податку на додану вартість, за якою здійснюються розрахунки з бюджетом (код 0110).

Таким чином, операції з постачання переробним підприємством м'ясо-молочної продукції, виготовленої з сировини (молока та м'яса в живій вазі), закупленої у будь-яких інших осіб, ніж її виробники, відображаються в декларації з ПДВ, за якою здійснюються розрахунки з бюджетом, а суми ПДВ, нараховані на вартість такої продукції, не можуть виступати джерелом для виплати компенсації сільськогосподарським товаровиробникам.

Сума податку на додану вартість, визначена переробним підприємством у декларації з ПДВ щодо діяльності з постачання готової продукції (код 0140), підлягає перерахуванню у відповідних розмірах на спеціальний рахунок, відкритий ним в органі держказначейської служби, до 15-го числа місяця, наступного за звітним періодом, для подальшої виплати компенсації сільськогосподарським товаровиробникам за продані ними молоко і м'ясо в живій вазі (Лист Міндоходів від 04.10.2013 р. №12562/6/99-99-19-04-02-15). 

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»