• Посилання скопійовано

Новий звіт про використання коштів неприбуткових установ: проект

Міндоходів оприлюднило проект наказу «Про затвердження форми і Порядку складання Податкового звіту про використання коштів неприбуткових установ та організацій»

Новий звіт про використання коштів неприбуткових установ: проект

Міністерство доходів і зборів України розробило та оприлюднило проект наказу, яким затверджено:

- нову форму Податкового звіту про використання коштів неприбуткових установ та організацій;

- Порядок його складання.

Проектом  наказу  врегульовано питання садівничих та гаражних кооперативів (товариств) шляхом приведення у відповідність форми Податкового звіту про використання коштів неприбуткових установ та організацій  до положень ПКУ, яким встановлено єдиний підхід в оподаткуванні таких товариств, а також їх виділено в окрему групу неприбуткових установ та організацій з  визначенням переліку доходів, які звільняються від оподаткування податком на прибуток у разі отримання такими установами.

Згідно з Порядком податковий звіт складається у гривнях наростаючим підсумком з початку календарного року. Дані, наведені у звіті, повинні ґрунтуватися на даних бухобліку та відповідати правилам складання податкової звітності. Достовірність даних підтверджується підписами керівника (уповноваженої особи) неприбуткової організації і головного бухгалтера (особи, яка відповідає за ведення бухгалтерського обліку та подання Податкового звіту до  контролюючого органу) та засвідчується печаткою.  

У разі прийняття цей наказ набере чинності з дня його офіційного опублікування.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»