• Посилання скопійовано

Організація протягом року набула статусу неприбуткової: особливості подання звітності

Платник податку на прибуток, який протягом звітного року включений до Реєстру неприбуткових організацій та установ, по закінченню цього звітного року має подати до Міндоходів як декларацію з податку на прибуток, так і Звіт про використання коштів неприбуткових організацій і установ

Організація протягом року набула статусу неприбуткової: особливості подання звітності

Платник податку на прибуток, який протягом звітного року включений до Реєстру неприбуткових організацій та установ, по закінченню цього звітного року має подати до органу Міндоходів як Податкову декларацію з податку на прибуток підприємства, так і Податковий звіт про використання коштів неприбуткових організацій і установ. При цьому, до Звіту включаються дані податкового обліку за період застосування окремих правил оподаткування прибутку, а до Декларації - дані податкового обліку за період застосування загальних правил оподаткування прибутку.

Обов’язок платника податку подавати до контролюючих органів податкову звітність та інші документи, пов’язані з обчисленням і сплатою податків та зборів, передбачена пп.16.1.3 п.16.1 ст.16 Податкового кодексу України.

Право неприбуткової організації на користування пільгами в оподаткуванні податком на прибуток, передбаченими ст.157 Кодексу, виникає тільки після внесення такої організації до Реєстру неприбуткових організацій та установ контролюючими органами в порядку, встановленому законодавством. Доходи та витрати неприбуткової організації, отримані(понесені) після її реєстрації як неприбуткової, відображаються у Податковому звіті про використання коштів неприбуткових установ та організацій.

Що стосується періоду до внесення такої організації до відповідного Реєстру, то у цей час вона вважається платником податку на прибуток на загальних підставах і, відповідно, має здійснювати розрахунок оподатковуваного прибутку за цей період у Податковій декларації з податку на прибуток підприємства.

Отже, платник податку на прибуток, який протягом звітного року включений до Реєстру неприбуткових організацій та установ, по закінченню цього звітного року має подати до органу Міндоходів як Податкову декларацію з податку на прибуток підприємства, так і Податковий звіт про використання коштів неприбуткових організацій і установ. При цьому, до Звіту включаються дані податкового обліку за період застосування окремих правил оподаткування прибутку, а до Декларації - дані податкового обліку за період застосування загальних правил оподаткування прибутку.

Джерело: ДФС у Донецькій області

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»