• Посилання скопійовано

Звітуємо про зайнятість: які звіти повинен подавати роботодавець?

Фонд соцстрахування на випадок безробіття роз'яснив, яку звітність до центрів зайнятості зобов'язані подавати роботодавці

Звітуємо про зайнятість: які звіти повинен подавати роботодавець?

Фонд соцстрахування на випадок безробіття у листі від 03.09.2013 р. №ДЦ-01-5474/0/6-13 нагадав, що згідно з Законом про зайнятість населення з 01.01.2013 р.(дата набрання чинності Закону) роботодавці зобов'язані подавати до центрів зайнятості таку звітність:

інформацію про зайнятість і працевлаштування громадян, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню;

інформацію про попит на робочу силу (вакансії) ;

інформацію про заплановане масове вивільнення працівників у зв’язку із змінами в організації виробництва і праці.

Окрім того, Фонд звертає увагу, що до державної служби зайнятості не подається звітність про прийнятих працівників (форма №5-ПН), яка втратила чинність згідно з Наказом Мінсоцполітики від 18.03.2013 р. №123.

Звітність про розмір зарплати та про використання робочого часу працівників подавалася до 01.01.2013 р. роботодавцями, з якими укладено договори про працевлаштування безробітних з наданням дотації відповідно до Порядку надання роботодавцю дотації на створення додаткових робочих місць для працевлаштування безробітних від 10.01.2001 р. №1, який втратив чинність з 30.04.2013 р.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»