• Посилання скопійовано

Не звітуєте більше року – суд припинить вашу діяльність

Неподання протягом року декларацій і документів фінзвітності є підставою для винесення судом рішення про припинення юрособи та підприємницької діяльності фізособи-підприємця

Не звітуєте більше року – суд припинить вашу діяльність

Неподання протягом року органам доходів і зборів податкових декларацій і документів фінансової звітності є, зокрема, підставами для винесення судом рішення про припинення юридичної особи та підприємницької діяльності фізичної особи-підприємця. Ця норма визначена статтями 38 та 49 Закону України від 15.05.2003 р. № 755-IV «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців».

Відповідно до положень Податкового кодексу України основними базовими звітними періодами є календарний місяць, квартал та рік.

Місячну звітність слід подати протягом 20 календарних днів, що настають за звітним місяцем, квартальну – протягом 40 календарних днів після закінчення кварталу, річну – протягом 60 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного податкового року.

Платник податків зобов’язаний за кожний встановлений Податковим кодексом звітний період подавати податкові декларації щодо кожного окремого податку, платником якого він є, незалежно від того, чи провадив такий платник податку господарську діяльність у звітному періоді.

Джерело: ДФС у Тернопільській області

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»