• Посилання скопійовано

Відображаємо благодійну допомогу у розрахунку за формою № 1ДФ

Сума благодійної допомоги відображається в податковому розрахунку за формою № 1ДФ під ознакою доходу "169"

Відображаємо благодійну допомогу у розрахунку за формою № 1ДФ

Сума благодійної допомоги, що надається благодійником-юридичною особою на користь платників податку-учасників бойових дій або на користь членів сімей таких учасників бойових дій, відображається в податковому розрахунку за формою № 1ДФ під ознакою доходу "169".

Нагадаємо, що відповідно до положень Податкового кодексу України благодійник-юридична особа після підтвердження набувачами благодійної допомоги, які мають статус учасників бойових дій та членів їх сімей, цільового використання коштів зазначає відомості про надані суми благодійної допомоги в податковій звітності.

Водночас набувач благодійної допомоги зобов'язаний підтвердити благодійнику-юридичній особі статус учасника бойових дій. Члени сімей зазначених осіб зобов'язані підтвердити родинний зв'язок з учасником бойових дій, статус учасника бойових дій, поранення, інше пошкодження здоров'я, гибель та інші пошкодження внаслідок АТО.

Обов'язок щодо контролю за цільовим використанням коштів набувачами допомоги (учасниками бойових дій та членами їх сімей) покладається на благодійника-юридичну особу.

Джерело: ДФС у Тернопільській області

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»