• Посилання скопійовано

Роз'яснено, як заповнювати форму статспостереження №1-ціни

Держстат роз'яснив, як заповнювати форму державного статистичного спостереження №1-ціни (пром) (місячна) "Звіт про ціни виробників промислової продукції"

Роз'яснено, як заповнювати форму статспостереження №1-ціни

Держстат надав роз'яснення щодо заповнення форми державного статистичного спостереження №1-ціни (пром) (місячна) "Звіт про ціни виробників промислової продукції".

У формі передбачені розділи для заповнення даних щодо змін цін окремо на продукцію, реалізовану в межах України та поза її межі, яка відповідає позиціям чинної Номенклатури продукції промисловості.

Якщо місцезнаходження та місце здійснення виробничої діяльності респондента є територіями різних адміністративно-територіальних одиниць, органи державної статистики отримують звіт за місцем здійснення виробничої діяльності / виробництва продукції. У тих випадках, коли підрозділ не веде облік усіх показників звіту, органи державної статистики отримують звіт, сформований на підставі даних юридичної особи або безпосередньо від юридичної особи за місцем здійснення підрозділом виробничої діяльності.

Дані щодо ціни виробників промислової продукції за товарами (марками, артикулами) та послугами заповнюються на основі первинних документів бухгалтерського обліку, що підтверджують реалізацію промислової продукції (податкові, товарно-транспортні накладні тощо).

Форма подається органу державної статистики не пізніше 22 числа звітного місяця у паперовому або електронному вигляді з виростанням електронних цифрових підписів акредитованих центрів сертифікації ключів (АЦСК). Якщо звіт не може бути поданий в установлений термін, та дані передаються електронною поштою, факсом, телефоном тощо з подальшим підтвердженням на бланку форми у паперовому вигляді, але не пізніше 4-х днів від установленого терміну подання (Роз'яснення Держстату від 07.07.2014 р. №18.1-12/15).

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»