• Посилання скопійовано

Податковий компроміс: заповнюємо уточнюючий розрахунок

Уточнення податкового зобов’язання з податку на прибуток в рамках податкового компромісу необхідно здійснювати виключно шляхом подачі окремої уточнюючої декларації

Податковий компроміс: заповнюємо уточнюючий розрахунок

З метою забезпечення можливості для платників податків подати відповідно до положень підрозділу 9-2 розділу ХХ „Перехідні положення” Податкового Кодексу України уточнюючі розрахунки податкових зобов'язань з податку на прибуток підприємств та/або податку на додану вартість засобами електронного зв'язку в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису підзвітних осіб у порядку, визначеному законодавством, доопрацьовано та розміщено на офіційному веб-порталі ДФС України електронні формати для таких уточнюючих розрахунків у Реєстрі електронних форм податкової звітності розділу Головна>Електронна звітність>Платникам податку про електронну звітність>Інформаційно-аналітичне забезпечення.

Програмне забезпечення, що використовують платники податків для підготовки звітності в електронній формі, згідно із такими доопрацьованими електронними форматами повинно надавати можливість користувачу у заголовній частині форми уточнюючої звітності у спеціально відведеному місці зазначити відмітку „Податковий компроміс”. Така відмітка означатиме, що уточнюючий розрахунок (декларацію, звіт) подано з метою застосування податкового компромісу.

Таким електронними форматами у нижній частині форм передбачена можливість для внесення у спеціально відведені рядки доповнень за довільною формою.  

Звертаємо увагу, що уточнення податкового зобов’язання з податку на прибуток в рамках податкового компромісу необхідно здійснювати виключно шляхом подачі окремої уточнюючої декларації (розрахунку, звіту), а не у складі звітної (звітної нової) декларації. 

Джерело: Державна фіскальна служба України

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»