• Посилання скопійовано

Заповнюємо декларацію на товари, які не оподатковуються додатковим iмпортним збором

Якщо товар не є об'єктом оподаткування додатковим iмпортним збором, iнформацiя про його нарахування у графi 47 митної декларацiї за кодом видiв надходжень "022" або "122" не наводиться

ДФСУ у листі від 24.02.2015 р. № 6164/7/99-99-25-01-01-17 роз'яснила особливості заповнення митних декларацiй на товари, якi не є об'єктами оподаткування додатковим iмпортним збором, та застосування коду звiльнення. А саме:

1) З моменту набрання чинностi рiшенням КМУ вiд 16.02.2015 № 119-р, у графi 44 iмпортних митних декларацiй на товари, якi не є об'єктами оподаткування додатковим iмпортним збором, мають наводитися вiдомостi за однiєю з таких схем:

 - для товарiв, зазначених в абзацах другому - дев'ятому статтi 5 Закону № 73-VIII:

  • код документа - код резервної позицiї "8036";
  • вiдомостi про документ - вiдповiдний наведений у додатку 1 до цього листа умовний цифровий код, що вiдповiдає товару, який декларується;
  • дата документа - не зазначається.

 - для товарiв, зазначених в абзацi десятому статтi 5 Закону № 73-VIII, та товарiв, якi перемiщуються вiдповiдно до iнших мiжнародних договорiв, що передбачають звiльнення вiд оподаткування податками та зборами, згода на обов'язковiсть яких надана ВРУ :

  • код документа - код резервної позицiї "8036";
  • вiдомостi про документ - вiдповiдний наведений у додатку 1 до цього листа умовний цифровий код, що вiдповiдає товару, який декларується, через кому - номер Закону України про ратифiкацiю мiжнародної (мiжурядової) угоди;
  • дата документа - дата Закону України про ратифiкацiю мiжнародної (мiжурядової) угоди.

При цьому, якщо товар не є об'єктом оподаткування додатковим iмпортним збором, iнформацiя про його нарахування у графi 47 митної декларацiї за кодом видiв надходжень "022" або "122" не наводиться.

2) До внесення змiн до класифiкатора звiльнень вiд сплати митних платежiв при ввезеннi товарiв на митну територiю України, затвердженого наказом Мінфіну вiд 20.09.2012 № 1011, при митному оформленнi товарiв, зазначених у пп. 11 пункту 4 роздiлу XXI Митного кодексу України, абзацi другому пункту 28 пiдроздiлу 2 роздiлу XX Податкового кодексу України, слiд застосовувати код звiльнень вiд сплати ввiзного мита та податку на додану вартiсть - "167".

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»