• Посилання скопійовано

ДФС про коригування звітності з ЄСВ та ПДФО за минулі роки

Подання уточнюючої форми №1-ДФ за періоди, за якими минув строк позовної давності, ПКУ не передбачено. Натомість обмежень щодо періодів, за які роботодавець має право подати уточнюючий звіт з ЄСВ законодавством не передбачено

ДФС про коригування звітності з ЄСВ та ПДФО за минулі роки

Міжрегіональне ГУ ДФС - Центральний офіс з ОВП у листі від 30.09.2015 р. № 22474/10/28-10-06-11 розглянуло питання щодо коригування звітності з ЄСВ та з ПДФО за період 2010-2012 роки. Зокрема, зазначено:

1) Подання податковим агентом уточнюючого податкового розрахунку за ф. №1-ДФ за періоди, за якими минув строк позовної давності (1095 днів), ПКУ не передбачено.

2) Роботодавець має право подати до відповідного територіального органу ДФС необхідні скасовуючі документи щодо виявлених недостовірних відомостей про застрахованих осіб та одночасно початкові документи із зазначеними вірними відомостями разом з пояснювальною запискою щодо їх зміни.

Обмежень щодо періодів, за які роботодавець має право подати уточнюючий звіт щодо сум нарахованого ЄСВ з метою виправлення самостійно виявлених недостовірних відомостей, чинним законодавством не передбачено.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»