• Посилання скопійовано

ДФС про уточнення минулорічного ПДВ переробними підприємствами

З 1 січня уточнення декларацій з ПДВ (переробного підприємства) в частині внесення змін до складу податкових зобов'язань та податкового кредиту здійснюється шляхом подання уточнюючого розрахунку за формою, чинною станом на 31.01.2015 р.

ДФС про уточнення минулорічного ПДВ переробними підприємствами

ДФС у Полтавській області в листі від 01.10.2015 р. №3599/10/16-31-15-01-38 зазначила, що з 1 січня 2015 року переробні підприємства-платники ПДВ всі операції відображають в податковій декларації з ПДВ з позначкою 0110.

Водночас такі платники податку не позбавлені права самостійно виправляти виявлені помилки.

Уточнення (коригування) декларацій з ПДВ (переробного підприємства) з позначкою 0140, в частині внесення змін до складу податкових зобов’язань та податкового кредиту (зокрема, включення до складу податкового кредиту податкових накладних, дата складання яких припадає на 2014 рік) здійснюється шляхом подання уточнюючого розрахунку за формою, діючою станом на 31 січня 2015 року.

Складання уточнюючого розрахунку у зв’язку з виправленням помилок, допущених при декларуванні операцій, на які до 1 січня 2015 року поширювався особливий режим справляння ПДВ переробних (м’ясомолочних) підприємств, здійснюється з урахуванням таких особливостей:

  • в заголовній частині уточнюючого розрахунку в обов’язковому порядку заповнюється рядок 0140;
  • уточнюючий розрахунок подається як окремий документ, в порядку, передбаченому пп. «а» п. 50.1 ст. 50 ПКУ;
  • якщо результатом виправлення помилки є збільшення суми податку, яка до 1 січня 2015 року підлягала перерахуванню на спеціальний рахунок переробного підприємства, така сума вказується в рядку 25.1 уточнюючого розрахунку, в рядку 26 нараховується штраф у розмірі 3 % від донарахованої суми. Визначені в уточнюючому розрахунку сума податкових зобов’язань та штраф підлягають сплаті до бюджету та відображаються в інтегрованій картці платника податку як окремі нарахування на дату подання уточнюючого розрахунку;
  • якщо результатом виправлення помилки є зменшення суми податку, яка до 1 січня 2015 року підлягала перерахуванню на спеціальний рахунок переробного підприємства, або збільшення/зменшення від’ємного значення різниці між податковими зобов’язаннями і податковим кредитом, то така сума враховується у рядку 29 розд. IV декларації за звітний період, у якому подано такий уточнюючий розрахунок, та зазначається в графі 11 таблиці 1 додатка 2 (Д2) до декларації за звітний період, у якому подано такий уточнюючий розрахунок.

Читайте також "Як переробним підприємствам виправити помилки за попередні періоди?" >>>

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»