• Посилання скопійовано

Відображаємо у формі № 1 ДФ дохід з урахуванням натурального коефіцієнта

Податківці роз'яснили, що у разі надання платнику податку доходів у негрошовій формі, суми нарахованого доходу у графах 3а та 3 форми №1ДФ відображаються з урахуванням цього коефіцієнту

Відображаємо у формі № 1 ДФ дохід з урахуванням натурального коефіцієнта

ДФС у Тернопільській області у листі від 09.12.2015 р. №1891/10/19-00-17-01-22-1 нагадала, що під час нарахування (надання) доходів у будь-якій негрошовій формі базою оподаткування є вартість такого доходу, розрахована за звичайними цінами, помножена на коефіцієнт, який обчислюється за формулою: К = 100 : (100 - Сп), де К - коефіцієнт; Сп - ставка податку, встановлена для таких доходів на момент їх нарахування.

До цієї формули застосовуються існуючи дві ставки податку:

  • для ставки податку 15% — коефіцієнт 1,17647;
  • для ставки податку 20% — коефіцієнт 1,25.

Оскільки коефіцієнт застосовується виключно для визначення бази оподаткування, то у разі надання платнику податку доходів у негрошовій формі, суми нарахованого доходу у графах 3а та 3 форми №1ДФ відображаються з урахуванням цього коефіцієнту.

Окрім того, податківці зауважують, що до війського збору не передбачено застосування такого коефіцієнта. Тому у рядку "Військовий збір" розділу II «Оподаткування процентів, виграшів (призів) у лотерею та військовий збір» форми №1ДФ загальна сума нарахованого доходу, загальна сума виплаченого доходу, загальна сума нарахованого військового збору та загальна сума перерахованого до бюджету військового збору відображаються у грошовій формі, вираженій у національній валюті (у гривнях з копійками). Відомості про фізичну особу - платника податку, якій нараховані доходи, з яких утримується військовий збір, не зазначаються.

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»