• Посилання скопійовано

Роздрібна торгівля у різних місцях: куди та як подавати декларацію акцизного податку?

ДФСУ розглянула питання щодо порядку декларування акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів

Роздрібна торгівля у різних місцях: куди та як подавати декларацію акцизного податку?

ДФСУ у листі від 08.12.2015 р. №26228/6/99-99-19-03-03-15 зазначила, що  госпсуб’єкт роздрібної торгівлі, який здійснює реалізацію підакцизних товарів, подає декларацію акцизного податку з відповідним додатком до контролюючого органу, який обслуговує адміністративно - територіальну одиницю, на якій розташовано пункт продажу підакцизних товарів, і відповідно реєструється у цьому контролюючому органі як платник акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів.

Декларація акцизного податку містить розділ Ѓ „Податкові зобов’язання з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів” (далі – розділ Ѓ) та додаток 6 „Розрахунок сум акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів” (далі – додаток 6), якими передбачено декларування податкових зобов’язань з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів у розрізі кодів адміністративних одиниць відповідно до Класифікатора об’єктів адміністративно - територіального устрою України (КОАТУУ), на яких розташовано пункти продажу підакцизних товарів.

Наприклад, якщо реалізація підакцизних товарів здійснюється у м. Бучі та у м. Ірпені, що мають різні коди КОАТУУ, але обслуговуються одним контролюючим органом – Ірпінською ОДПІ ГУ ДФС у Київській області, то декларація акцизного податку повинна подаватись до Ірпінської ОДПІ ГУ ДФС у Київській області.

У графі 07 „Місцезнаходження пунктів продажу товарів” титульного аркуша декларації акцизного податку вказуються адреси пунктів продажу підакцизних товарів, а також заповнюється розділ Ѓ, в якому у рядку Ѓ2 зазначаються податкові зобов’язання в розрізі відповідних кодів місць здійснення роздрібної торгівлі підакцизними товарами (КОАТУУ), та додаток 6.

При цьому додаток 6 заповнюється окремо для кожного місця здійснення реалізації підакцизних товарів із обов’язковим зазначенням відповідного коду за КОАТУУ.

Отже, якщо реалізація підакцизних товарів здійснюється на території кількох адміністративно - територіальних одиниць, то до декларації акцизного податку подаються два додатки 6 для кожного місця здійснення реалізації підакцизних товарів із обов’язковим зазначенням відповідного коду за КОАТУУ.

Окрім того, податківці додали, що суб’єкт господарювання роздрібної торгівлі, який здійснює реалізацію підакцизних товарів, сплачує податок до бюджету тієї адміністративно – територіальної одиниці, на території якої розташовано пункт продажу підакцизних товарів.

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»