• Посилання скопійовано

Оренда техніки за договором фінлізингу: відображення у декларації

ДФСУ розглянула питання щодо включення сільгосппідприємством — суб'єктом спеціального режиму оподаткування до складу податкового кредиту сум ПДВ, сплачених при отриманні в оренду сільськогосподарської техніки у межах договору фінансового лізингу

Оренда техніки за договором фінлізингу: відображення у декларації

ДФСУ у листі від 28.12.2015 р. №27877/6/99-99-19-03-02-15 повідомила, що на дату фактичного передання об'єкта фінансового лізингу в користування лізингоотримувачу такий лізингоотримувач — с/г підприємство має право включити до складу податкового кредиту, сформованого у декларації 0121 — 0123, суму ПДВ, нараховану/сплачену з повної вартості об'єкта лізингу, за умови що об'єкт лізингу використовуватиметься у виробництві сільськогосподарської продукції та за наявності зареєстрованої в ЄРПН податкової накладної.

Якщо об'єкт лізингу призначається для використання не в сільськогосподарській діяльності платника, нарахована/сплачена сума ПДВ з вартості об'єкта лізингу включається до складу податкового кредиту, який визначається в основній декларації з податку на додану вартість (0110).

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»