• Посилання скопійовано

Як звітувати з рентної плати за місяць за чинною квартальною декларацією

До затвердження нової форми декларації з рентної плати, якою буде передбачено її складання за місяць, звітуємо за "старою", квартальною, формою. Як саме? Про це податківці розповіли в черговому роз'ясненні

Як звітувати з рентної плати за місяць за чинною квартальною декларацією

ДФСУ у листі від 02.02.2016 р. №3276/7/99-99-15-04-02-17  нагадує, що Законом № 909-VIІI для рентної плати за:

  • користування надрами для видобування вуглеводневої сировини;
  • користування радіочастотним ресурсом України;
  • транспортування нафти і нафтопродуктів магістральними нафтопроводами та нафтопродуктопроводами;
  • транзитне транспортування трубопроводами аміаку територією України

встановлено відмінний від попереднього, що відповідав календарному кварталу, базовий податковий (звітний) період, що дорівнює календарному місяцю.

До набрання чинності нової форми декларації з рентної плати, якою передбачено її складання за місяць, декларація подається за формою, затвердженою наказом Мінфіну від 17.08.2015 № 719

При цьому, до внесення відповідних змін до декларації, податківці рекомендують починаючи з січня 2016 року заповнювати чинну декларацію з урахуванням такого:

 - під штампом про затвердження форми податкової декларації у верхньому правому куті зазначати примітку у такій редакції: «З урахуванням Закону України від 24 грудня 2015 року № 909-VIІI»;

 - у полях рядків 1.1 та 1.2 податкової декларації та додатків, передбачених для внесення номера кварталу, зазначати порядковий номер місяця у році, викресливши слово «квартал» та зазначивши слово «місяць»;

 - у графі «порядковий № » зазначати номер декларації арабськими цифрами починаючи з 1 (одиниці) послідовно в порядку зростання кількості поданих з початку року Декларацій за базовий податковий (звітний) період, що дорівнює календарному місяцю;

 - відповідно до пункту 257.1 ПКУ до декларації за звітний (податковий) період, який дорівнює місяцю, у разі наявності об’єкта оподаткування, подавати додатки 2, 4, 10 та 11 для обчислення податкових зобов’язань з рентної плати за:

  • користування надрами для видобування вуглеводнів (додаток 2);
  • користування радіочастотним ресурсом України (додаток 4);
  • транспортування нафти і нафтопродуктів магістральними нафтопроводами та нафтопродуктопроводами (додаток 10);
  • транзитне транспортування трубопроводами природного газу та аміаку територією України (додаток 11);

 - у р. 12 додатка 2 «ставка плати» зазначати десятковим дробом встановлену Кодексом ставку плати для виду корисної копалини, який зазначений платником у р. 8.2 додатка 2;

 - податкові зобов’язання, які підлягають декларуванню за звітний (податковий) місяць поточного року, зазначати для додатка 2 – у р. 13, для додатка 4 – у р. 5, для додатка 10 – у р. 9, для додатка 11 – у р. 9.

Для подання та приймання Декларації за звітний (податковий) період, який дорівнює місяцю, в електронній формі розроблено та розміщено на веб-порталі ДФС адаптовані електронні формати та вживаються заходи для доопрацювання програмного забезпечення з підготовки звітності платниками податків та її приймання і реєстрації контролюючими органами, зокрема засобами підсистеми «Обробка ПЗ та платежів» ІС «Податковий блок».

Читайте також "Нові декларації з податку на прибуток та рентної плати – в оновленому OPZ "

Граничні строки подання декларації за звітний (податковий) період «місяць» для податкових зобов’язань з рентної плати за:

  • січень 2016 року – 22 лютого 2016 року;
  • лютий 2016 року – 21 березня 2016 року;
  • березень 2016 року – 20 квітня 2016 року.

При цьому граничні строки сплати для податкових зобов’язань, визначених у додатках 2, 4, 10 та 11 до Декларації за звітний (податковий) період, який дорівнює календарному місяцю, та дати проведення нарахування до ІКП за:

  • січень 2016 року – 03 березня 2016 року;
  • лютий 2016 року – 31 березня 2016 року;
  • березень 2016 року – 03 травня 2016 року.

Новини на тему:

 - Рентна плата: особливості справляння у 2016 році 

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»