• Посилання скопійовано

Декларація про доходи: готуються зміни!

Податківці оприлюднили проект змін до наказу №859, яким затверджена декларація про майновий стан та доходи. Зокрема, з декларації заплановано виключити додаток Ф1, натомість викласти у новій редакції додатки Ф1-Ф3

Декларація про доходи: готуються зміни!

ДФСУ оприлюднила проект наказу Міністерства фінансів України  «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 02 жовтня 2015 року № 859»

Необхідність внесення змін виникла у зв’язку з внесенням змін до розділу ІV Податкового кодексу Законом №909-VІІІ,зокрема:

-    змінено ставки ПДФО з 15/20% на 18%;

-    виключено підпункт "є" пункту 176.1 ПКУ, яким було передбачено здійснення перерахунку ПДФО для платників податку на доходи фізичних осіб, які протягом податкового (звітного) року отримували доходи у формі заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, у зв'язку з трудовими відносинами та за цивільно-правовими договорами одночасно двома або більше податковими агентами і при цьому загальна річна сума таких оподатковуваних доходів перевищувала сто двадцять розмірів мінімальної заробітної плати;

-    змінено порядок розрахунку авансових платежів з ПДФО для фізичних осіб – підприємців.

Проектом наказу, зокрема, передбачено:

  • скасування додатку Ф1 до податкової декларації про майновий стан і доходи «Розрахунок податку на доходи фізичних осіб при отриманні доходів у формі заробітної плати від двох і більше податкових агентів згідно з підпунктом "є" пункту 176.1 статті 176 розділу IV Податкового кодексу України»
  • прийняття додатків Ф1-Ф3 до податкової декларації про майновий стан і доходи у новій редакції;
  • внесення змін до Інструкції щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи.

Зауваження та пропозиції приймаються за адресою: Державна фіскальна служба України, 04655 МПС, м. Київ – 53, Львівська площа, буд. 8, e-mail: declar.Dohod@sfs.gov.ua

На підставі: Державна фіскальна служба України

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»