• Посилання скопійовано

Нормативна грошова оцінка в декларації з плати за землю

Який показник вказується у колонці 9 розділів І та ІІ декларації з плати за землю: нормативна грошова оцінка всієї земельної ділянки чи одиниці площі земельної ділянки? Відповідає ДФСУ

Нормативна грошова оцінка в декларації з плати за землю

ДФСУ у загальнодоступному інформаціно-довідковому ресурсі "ЗІР" (категорія 112.05) нагадує, що платники плати за землю (крім фізосіб) самостійно обчислюють суму податку щороку станом на 1 січня і не пізніше 20 лютого поточного року подають відповідному контролюючому органу за місцезнаходженням земельної ділянки декларацію на поточний рік, з розбивкою річної суми рівними частками за місяцями.

Подання такої декларації звільняє від обов’язку подання щомісячних декларацій. При поданні першої декларації (фактичного початку діяльності як платника плати за землю) разом з нею подається довідка (витяг) про розмір нормативної грошової оцінки земельної ділянки, а надалі така довідка подається у разі затвердження нової нормативної грошової оцінки землі. 

У розділі І декларації здійснюється розрахунок суми земельного податку, у розділі ІІ декларації – розрахунок суми орендної плати. Зокрема, річна сума земельного податку зазначається у колонці 12 розділу І декларації, річна сума орендної плати – у колонці 11 розділу ІІ декларації. Оскільки згідно з формою декларації для обчислення річної суми земельного податку та річної суми орендної плати враховується загальна площа земельної ділянки (колонка 8 розділів І та ІІ Податкової декларації), то для визначення розміру плати за землю (земельного податку, орендної плати) слід використовувати нормативну грошову оцінку одиниці площі земельних ділянок. Тобто у колонці 9 розділів І та ІІ декларації вказується нормативна грошова оцінка одиниці площі земельної ділянки. 

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»