• Посилання скопійовано

Відображаємо в декларації з ПДВ операції з експорту сільгосппродукції, які оподатковуються за ставкою 0%

Обсяги операцій з вивезення товарів за межі митної території України, що оподатковуються за нульовою ставкою ПДВ, вказуються у рядку 2 декларації з ПДВ (0121)

Відображаємо в декларації з ПДВ операції з експорту сільгосппродукції, які оподатковуються за ставкою 0%

ДФС у Київській області у листі від 11.07.2016 р. №1575/10/10-36-12-02 роз'яснила, що операції з вивезення товарів за межі митної території України сільгосппідприємством - суб’єктом спеціального режиму оподаткування власновироблених сільськогосподарських товарів обкладається ПДВ за нульовою ставкою та відображаються у декларації 0121-0123 за умови підтвердження такого вивезення товарів за межі митної території України належним чином оформленою митною декларацією.

При цьому, суми ПДВ, що були сплачені "спецрежимником" постачальникам під час придбання товарів/послуг, які брали участь у виробництві вивезеної за межі України с/г продукції та включені до податкового кредиту, за рішенням платника можуть бути перенесені із декларації 0121 до декларації 0110 шляхом відображення у рядку 14 декларації 0121 зі знаком «-» та в рядку 14 декларації 0110 зі знаком «+».

Суми податку, перенесені до рядка 14 декларації 0110, можуть брати участь в обрахунку суми, що підлягає бюджетному відшкодуванню у загальновстановленому порядку.

Враховуючи вищезазначене, обсяги операцій з вивезення товарів за межі митної території України, що оподатковуються за нульовою ставкою вказуються у рядку 2 декларації з ПДВ (0121).

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФС у м. Києві

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»