• Посилання скопійовано

У разі нецільового використання коштів ОСББ подає звіт з податку на прибуток

У разі нецільового використання коштів ОСББ зобов'язане подати у термін, визначений для місячного податкового періоду, звіт про використання доходів неприбуткової організації за період з початку року до останнього дня місяця, в якому вчинено таке порушення

У разі нецільового використання коштів ОСББ подає звіт з податку на прибуток

ДФС у Миколаївській області у листі від 20.07.2016 р. №2168/10-29-12-02-20 нагадала: утворені згідно із Законом №2866 та внесені до Реєстру ОСББ не сплачують податок на прибуток з будь-яких доходів, отриманих ними в межах статутної діяльності, за умови що:

— такі доходи використовуються виключно для фінансування видатків на їх утримання, реалізації мети та напрямів діяльності, визначених їх установчими документами;

— не здійснюється розподіл доходу серед засновників, працівників, членів органів управління та інших пов'язаних із ними осіб.

У разі нецільового використання коштів ОСББ зобов'язане подати у термін, визначений для місячного податкового періоду, звіт про використання доходів неприбуткової організації за період з початку року до останнього дня місяця, в якому вчинено таке порушення. У звіті слід зазначити суму самостійно нарахованого податкового зобов'язання з податку на прибуток. Така неприбуткова організація підлягає вилученню контролюючим органом із Реєстру.

З першого дня місяця, наступного за місяцем, у якому вчинено таке порушення, до 31 грудня податкового року неприбуткова організація зобов'язана щокварталу подавати до контролюючого органу квартальну фінансову і податкову звітність з податку на прибуток та сплачувати податок у термін, визначений для квартального періоду.

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»