• Посилання скопійовано

Заповнюємо таблицю 2 додатку 1 до декларації з ПДВ

ДФС розяснила порядок заповнення таблиці 2 додатку 1 (Д1) до податкової декларації з ПДВ, у т.ч. рядка «Усього за звітний період, у т.ч:»

Заповнюємо таблицю 2 додатку 1 до декларації з ПДВ

ДФСУ в підкатегорії 101.20 "ЗІР" зазначили, що за формою додатку 1 «Розрахунок коригування сум ПДВ (Д1)» (далі – додаток 1 до декларації) коригування податкового кредиту згідно зі ст. 192 ПКУ відображається у таблиці 2 додатка 1 до декларації. При цьому виходячи зі змісту таблиці 2 відображенню підлягають операції з придбання з ПДВ, які підлягають оподаткуванню за основною ставкою та ставкою 7 %, в розрізі контрагентів, зокрема:

  •      в графі 2 зазначається індивідуальний податковий номер постачальника;
  •      в графі 3 – період складення податкових накладних, які коригуються; 
  •      в графі 4 – обсяг постачання (без ПДВ);
  •      в графі 5 – сума ПДВ нарахована за основною ставкою;
  •      в графі 6 – сума ПДВ нарахована за ставкою 7 %.

Наприкінці таблиці підсумовується загальна сума придбання за звітний період, зокрема:

- у рядку «придбання (будівництво, спорудження, створення) необоротних активів» у графах 4 та 5 зазначається придбання (будівництво, спорудження, створення) необоротних активів;

- в останньому рядку «усього за основною ставкою та за ставкою 7 % (рядок 12 декларації)» зазначається загальна сума придбання за звітний період без урахування придбання (будівництво, спорудження, створення) необоротних активів.

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»