• Посилання скопійовано

Який граничний термін подання алкогольно-тютюнової звітності за вересень: 7 чи 10 жовтня?

Згідно з календарем звітності від податківців, гранична дата подання алкогольно-тютюнової звітності за вересень 2016 року - це 7 жовтня. Чому саме 7-ме, а не 10 жовтня?

Який граничний термін подання алкогольно-тютюнової звітності за вересень: 7 чи 10 жовтня?

Нагадуємо, що суб’єкти господарювання, які отримали ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями або тютюновими виробами, подають звітність щомісяця до 10 числа (9 число – останній термін подачі).

Згідно з роз'ясненням ДФС в інформаційно-довідковому ресурсі "ЗІР" (категорія 115.03), якщо останній день строку припадає на вихідний, святковий або інший неробочий день, днем закінчення строку є першим за ним робочий день (п. 5 ст. 254 ЦКУ). Наприклад, граничним терміном подання звітів за квітень було 10-те, а не 6-те травня (читайте тут), а звітів за червень - 11-те, а не 8-ме липня (див. тут).

Це податківці підтвердили свого часу й листом від 29.04.2016 р. №15535/7/99-99-12-01-01-17, у якому зазначено: "...Звіти складаються окремо за кожний місяць та подаються до 10 числа місяця, що настає за звітним, з перенесенням граничного строку на перший робочий день, якщо 10 число припадає на вихідний або святковий день."  Новина на тему>>

Виходячи з цих роз'яснень ДФСУ, граничним терміном подання алкогольно-тютюнової звітності за вересень 2016 року  мало б бути 10 жовтня, понеділок.

Проте цього разу податківці чомусь змінюють свою думку. Так, у податковому календарі, опублікованому на порталі "Вісника", граничним терміном подання цих звітів зазначено 7 жовтня.

На що фіскали зараз налаштовані, змінили вони свою думку чи ні з цього приводу, не відомо. Офіційної інформації з цього приводу теж наразі не має. Тому радимо не затягувати з поданням цих звітів за вересень та подати їх до 7 жовтня включно.

Нагадаємо, що  Законом №481 не встановлено відповідних норм щодо перенесення строку подання звітів, якщо граничний термін їх подання приходиться на вихідний день. 

Детально з особливостями заповнення звітності про обсяги виробництва й обігу спирту, алкогольних напоїв та тютюнових виробів можна ознайомитися в аналітичному матеріалі від редакції, а також у розясненнях від податківців тут і тут.

Нагадуємо, що 8 вересня 2016 року Верховна Рада прийняла у першому читанні законопроект, який вносить зміни у ліцензування продажу спирту, алкогольних напоїв та тютюнових виробів. Зокрема, ним скасовується подання звітів №1-РА та №1-РТ для суб’єктів роздрібної торгівлі. Докладніше>>

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»