• Посилання скопійовано

ДФС про відображення в формі №1ДФ нарахованого та виплаченого доходу

Графи «Сума нарахованого доходу» розділу I та «Загальна сума нарахованого доходу» розділу ІІ, а також графи «Сума виплаченого доходу» розділу І та «Загальна сума виплаченого доходу» розділу ІІ не повинні дорівнювати один одному. Податківці цим висновком підтверджують, що у розділі ІІ ф. №1ДФ потрібно показувати тільки ті доходи, які оподатковуються військовим збором

ДФС про відображення в формі №1ДФ нарахованого та виплаченого доходу

ДФС у м. Києві у листі від 13.10.2016 р. №6643/В/26-15-13-02-15 коротко нагадало порядок заповнення податкового розрахунку за ф. №1ДФ.

 

Порядок заповнення розділу I «Суми доходу, нарахованого (сплаченого) на користь фізичних осіб, і суми утриманого з них податку»

У графі 3а «Сума нарахованого доходу» відображається (за звітний квартал) дохід, який нараховано фізичній особі відповідно до ознаки доходу згідно з довідником ознак доходів.

У разі нарахування доходу його відображення у графі 3а є обов’язковим незалежно від того, виплачені такі доходи чи ні.

Нарахований дохід відображається повністю, без вирахування ПДФО, суми ЄСВ, страхових внесків до Накопичувального фонду, у випадках, передбачених законом, - обов’язкових страхових внесків до недержавного пенсійного фонду, які відповідно до закону сплачуються за рахунок зарплати працівника, суми ПСП за її наявності та військового збору (у періоді його справляння).

У графі 3 «Сума виплаченого доходу» відображається сума фактично виплаченого доходу платнику податку податковим агентом.

 

Порядок відображення відомостей у розділі II «Оподаткування процентів, виграшів (призів) у лотерею та військовий збір» 

У рядку «Оподаткування процентів» загальна сума доходу, нарахованого у вигляді процентів, загальна сума нарахованого ПДФО та загальна сума перерахованого до бюджету ПДФО відображаються у грошовій формі, вираженій у національній валюті (у гривнях з копійками). Відомості про фізичну особу - платника податку, якій нараховані доходи у вигляді процентів, не зазначаються.

У рядку «Оподаткування виграшів (призів) у лотерею» загальна сума нарахованого доходу у вигляді виграшів (призів) у лотерею, загальна сума виплаченого доходу у вигляді виграшів (призів) у лотерею, загальна сума нарахованого ПДФО та загальна сума перерахованого до бюджету ПДФО відображаються у грошовій формі, вираженій у національній валюті (у гривнях з копійками). Відомості про фізичну особу - платника податку, якій нараховані доходи у вигляді виграшів (призів) у лотерею, не зазначаються.

У рядку «Військовий збір» загальна сума нарахованого доходу, загальна сума виплаченого доходу, загальна сума нарахованого військового збору та загальна сума перерахованого до бюджету військового збору відображаються у грошовій формі, вираженій у національній валюті (у гривнях з копійками). Відомості про фізичну особу - платника податку, якій нараховані доходи, з яких утримується військовий збір, не зазначаються.

 

Зверніть увагу!

Графи «Сума нарахованого доходу» розділу I  та «Загальна сума нарахованого доходу» розділу ІІ, а також графи  «Сума виплаченого доходу» розділу І та «Загальна сума виплаченого доходу» розділу ІІ не повинні дорівнювати один одному.

Податківці цим висновком підтверджують, що у розділі ІІ ф. №1ДФ потрібно показувати тільки ті доходи, які оподатковуються військовим збором.

Їх думка з цього приводу постійно змінюється. Наприклад, перед поданням форми №1ДФ за ІІ квартал 2016 року вони говорили про інший підхід до заповнення розд. ІІ ф. №1ДФ щодо військового збору. Дивіться тут і тут

Тож, як заповнювати розділ ІІ форми №1ДФ  - вирішувати кожному бухгалтеру самостійно. Але якщо діяти за нормами чинного Порядку №4, то у розділі ІІ форми №1ДФ потрібно зазначати суму загального доходу, який підлягає оподаткуванню військовим збором.

***

Нагадаємо, що наближається термін подання податкового розрахунку за формою №1ДФ за III квартал 2016 року. Останній строк подання цього звіту - 9 листопада.

Читайте також:

Аналітика від Дт-Кт: практичні випадки заповнення форми №1ДФ

Заповнення форми №1ДФ: покрокова інструкція та зразок від ДФС

Усі новини на тему>>>

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: ДФС у м. Києві

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»