• Посилання скопійовано

Заповнення таблиці 5 додатку 4 звіту з ЄСВ у разі смерті мобілізованого працівника

Свідоцтво про смерть працівника є підставою для відображення дати закінчення трудових відносин із застрахованою особою в таблиці 5 додатка 4 звіту з ЄСВ

Заповнення таблиці 5 додатку 4 звіту з ЄСВ у разі смерті мобілізованого працівника

У листі від 16.11.2016 р. №36884/05-10 фахівці ПФУ зазначили, що таблиця 5 додатка 4 звіту з ЄСВ призначена для реєстрації застрахованих осіб у реєстрі застрахованих осіб. Подається вона, зокрема, якщо протягом звітного періоду було укладено або розірвано трудовий договір (цивільно-правовий договір, крім цивільно-правового договору, укладеного з фізичною особою - підприємцем, якщо виконувані роботи (надавані послуги) відповідають видам діяльності, зазначеним у витягу з ЄДР) із застрахованою особою.

Якщо в таблиці 5 додатка 4 звіту з ЄСВ страхувальник не зазначив будь-якої дії щодо застрахованої особи з тих, що передбачені п. 8 р. IV Порядку №435, він подає Звіт за попередній період, який містить:

  • титульний аркуш (перелік таблиць Звіту) із зазначенням типу форми "додаткова";
  • та таблицю 5 із зазначенням типу форми "додаткова", яка містить дані на цю застраховану особу.

Якщо роботодавець отримав свідоцтво про смерть працівника, то вказаний документ є підставою для відображення дати закінчення трудових відносин із застрахованою особою в таблиці 5 додатка 4 звіту з ЄСВ.

Припинення трудових відносин у разі смерті працівника: покрокова інструкція >>>

 

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: Пенсійний фонд України

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»