• Посилання скопійовано

Винагорода за цивільно-правовим договором відображена у формі №1ДФ за кодом "101": виправляємо помилку

В ДФС роз’яснили, як виправити помилку, якщо у формі №1ДФ працівнику за цивільно-правовим договором виплатили винагороду за кодом «101»

Винагорода за цивільно-правовим договором відображена  у формі №1ДФ за кодом "101": виправляємо помилку

ДФС у Тернопільській області нагадує, що Порядок заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь фізичних осіб і сум утриманого з них податку, затверджений наказом Міністерства фінансів України від 13.01.2015 р. №4 (далі – Порядок). При цьому коригування проводять шляхом заповнення двох рядків у розділі I під податковим номером цього працівника (відповідно до п. 3.9 та абз. 3-5 п. 4.4 Порядку).

У першому рядку потрібно повторити неправильний запис із раніше поданої форми №1ДФ (з помилковою ознакою доходу «101» у гр. 5), а у гр. 9 зазначити «1» тобто видалення.

У другому рядку в графах 3а та 3 відобразити суму винагороди за цивільно-правовим договором, у графах 4а та 4 суму податку на доходи фізичних осіб, утриманого з винагороди, у гр. 5 проставити код «102», а у графі 9 – «0».

Розділ II не коригується, оскільки відомості у цьому розділі відображаються без персоніфікації платників податків, а суми доходу і військового збору в цілому по підприємству.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: КМУ

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»