• Посилання скопійовано

НБУ уточнив строки подачі звітності банків

Національний банк України уточнив строки надання звітності банків України відповідно до постанови Правління НБУ № 414, затвердженої 23 грудня 2016 року

 НБУ уточнив строки подачі звітності банків

Постанова № 414 запроваджує подання файлу А4 на квартальній основі, що сприятиме збільшенню строку зі збору, обробки, перевірки і аналізу інформації та надасть можливість здійснювати коригуючі проводки для забезпечення складання та оприлюднення достовірної проміжної фінансової звітності банків відповідно до вимог міжнародних стандартів фінансової звітності.

Згідно з цим нормативно-правовим документом, банки зобов’язані надсилати в електронному вигляді до НБУ інформацію про показники діяльності для її подальшого оприлюднення на веб-сайті центрального банку:

• щоквартально (І-ІІІ квартал), а також за звітний рік - до 30 числа місяця, наступного за звітним періодом;

• до 25 квітня - уточнену інформацію за звітний рік з урахуванням річних коригуючих проводок, у тому числі за результатами зовнішнього аудиту.

Постанова № 414 передбачає внесення змін до:

• постанови Правління НБУ від 24.10.2011 р. № 373 "Про затвердження Інструкції про порядок складання та оприлюднення фінансової звітності банків України"

• постанови Правління НБУ від 01.04.2016 р. № 226 "Про надання банками України інформації".

Документ набирає чинності з 29 грудня 2016 року.

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»