• Посилання скопійовано

Чи може госпсуб'єкт виправити помилки, допущені при заповненні алкозвітів

ДФС розповіла, яким чином госпсуб'єкт може виправити помилки, допущені при заповненні звітів щодо виробництва й обігу спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів

Чи може госпсуб'єкт виправити помилки, допущені при заповненні алкозвітів

Податківці зазначають (ЗІР, категорія 115.05), що порядками щодо заповнення алко- та тютюнових звітів не передбачено механізму виправлення в таких звітах помилок. Однак, платник податків, у разі виявлення помилки у звіті, може звернутись письмово до контролюючого органу з обґрунтуванням обставин помилково поданої звітності та проханням її не визнання, а також повторно сформувати та подати з виправленими показниками такий звіт.

Але не варто забувати, що до госпсуб’єктів застосовуються фінансові санкції у вигляді штрафів у разі неподання чи несвоєчасного подання звіту або подання звіту з недостовірними відомостями про обсяги виробництва та/або обігу (в тому числі імпорту та експорту) спирту, алкогольних напоїв та тютюнових виробів до органу виконавчої влади, уповноваженого Кабінетом Міністрів України видавати відповідні ліцензії, - у розмірі 17000 гривень.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»