• Посилання скопійовано

За 2016 рік бюджетні установи подаватимуть фінзвітність за «старими» формами

Розпорядник та одержувачі бюджетних коштів будуть звітувати за 2016 рік ще по старому Порядку № 44

За 2016 рік бюджетні установи подаватимуть фінзвітність за «старими» формами

Державна казначейська служба  в листі від 23.12.2016 р. №16-08/444-21369 наголошує, що розпорядники та одержувачі бюджетних коштів річну фінансову та бюджетну звітність за 2016 рік складатимуть відповідно до вимог Порядку складання фінансової, бюджетної та іншої звітності розпорядниками та одержувачами бюджетних коштів, затвердженого наказом Мінфіну від 24.01.2012 р. № 44.

П/ 1.15 Порядку№44 визначено, що зведена фінансова та бюджетна звітність складається головними розпорядниками та розпорядниками нижчого рівня, що мають свою мережу, на підставі фінансової та бюджетної звітності розпорядників та одержувачів бюджетних коштів, що належать до сфери їх управління, а також фінансової та бюджетної звітності за своїми операціями.

Головні розпорядники бюджетних коштів до зведеної річної фінансової та бюджетної звітності окремо подають зведену фінансову та бюджетну звітність розпорядників та одержувачів бюджетних коштів, що знаходяться на тимчасово окупованій території.

Відповідно до п. 1.14 Порядку №44 у разі неподання на звітну дату фінансової та бюджетної звітності розпорядниками та одержувачами бюджетних коштів, що знаходяться на тимчасово окупованій території та на території проведення антитерористичної операції, до зведеної фінансової та бюджетної звітності включаються показники фінансової та бюджетної звітності таких розпорядників та одержувачів бюджетних коштів, яка була подана ними за попередній звітний період.

Крім того, відповідно до роз'яснень Мінфіну у листі від 29.04.2014 р. №31-08430-10-10/10149, відображення активів, які знаходяться на тимчасово окупованій території, у бухгалтерському обліку здійснюється відповідно до чинних нормативно-правових актів з бухгалтерського обліку та фінансової звітності. Законодавчі підстави для внесення змін до обліку об'єктів державної власності, які знаходяться на тимчасово окупованій території, відсутні.

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»