• Посилання скопійовано

Як в акцизній декларації заповнювати вартісні показники

ДФС роз'яснила , яким чином в розділах та додатках до декларації акцизного податку заповнюються вартісні показники та курс гривні до євро - в гривнях з копійками чи без?

Як в акцизній декларації заповнювати вартісні показники

Податківці в ЗІР (категорія 116.07) зазначає, що п. 7 розд. II Порядку заповнення та подання декларації акцизного податку, затвердженого наказом Мінфіну від 23.01.2015 р. №14, передбачено заповнення усіх показників акцизної декларації (крім додатків) у гривнях без копійок з відповідним округленням за загальновстановленими правилами.

Тобто вартісні показники розділів декларації заповнюються лише у гривнях без копійок.

В Додатках 1 та 1 прим. 1 офіційний курс гривні до євро, встановлений НБУ, що діє на перший день кварталу, в якому здійснюється реалізація товару (продукції), зазначається у гривнях з округленням до чотирьох знаків після коми.

Округлення вартісних показників у Додатках до декларації здійснюється відповідно до приписів, викладених у самих додатках, якщо інше не передбачене Порядком №14, а саме: 

- в графах 15, 16 та 17 Додатка 1 вказуються суми податкового зобов’язання нараховані за відповідним кодом товару згідно з УКТ ЗУД, заповнені у гривнях з копійками та округлена до двох знаків після коми;

- у графі 20 Додатка 1 прим.1 проставляються суми податкового зобов’язання з акцизного податку, нараховані за відповідним кодом товару згідно з УКТ ЗЕД, в гривнях із заокругленням до чотирьох знаків після коми;

- суми податкового зобов’язання нараховані за відповідним кодом товару згідно з УКТ ЗЕД, у додатку 2, 5 та додатку 7 заповнюються у гривнях з копійками з відповідним округленням до двох знаків після коми;

- у додатках 3 та 4 суми податкового зобов’язання нараховані за відповідним кодом товару згідно з УКТ ЗЕД, заповнюються у гривнях з копійками з відповідним округленням до трьох знаків після коми.

Підсумкові суми податкового зобов’язання у зазначених додатках зазначаються з округленням до цілого значення (у гривнях без копійок).

Додаток 6 до Декларації в частині розрахункових даних заповнюється у гривнях з двома знаками після коми (у т.ч. сума податкового зобов’язання з акцизного податку за гр.5 та за гр.6); підсумкова сума за Додатком 6 зазначається у гривнях без копійок, округлення сум відбувається за загальновстановленими правилами.

Додаток 8 до Декларації заповнюється відповідно до вимог розділів, які він уточнює – тобто у гривнях без копійок

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»