• Посилання скопійовано

Скасовано декларування зміни оптово-відпускних цін на медвироби

Уряд удосконалив Порядок декларування зміни оптово-відпускних цін на лікарські засоби та вироби медичного призначення

Скасовано декларування зміни оптово-відпускних цін на медвироби

Кабмін постановою від 25.01.2017 р. № 43 вніс зміни до постанов Кабінету Міністрів України:

- від 17.10.2008 р. № 955 “Про заходи щодо стабілізації цін на лікарські засоби і вироби медичного призначення”;

- від 02.07.2014 р. № 240 “Питання декларування зміни оптово-відпускних цін на лікарські засоби та вироби медичного призначення”.

Цією постановою скасовано процедуру декларування зміни оптово-відпускних цін на медичні вироби. На думку Уряду, це дасть можливість здійснити заходи з дерегуляції бізнесу, створити найбільш сприятливі умови для ведення господарської діяльності операторами ринку медичних виробів, а також привести у відповідність національне законодавство у зазначеній сфері з європейським.

Декларуванню підлягатиме зміна оптово-відпускної ціни кожної лікарської форми, дозування та споживчої упаковки лікарського засобу:

  • вітчизняного виробництва — у національній валюті без урахування витрат, пов’язаних з навантаженням, розвантаженням та транспортуванням;
  • іноземного виробництва — у національній валюті із зазначенням офіційного курсу гривні до іноземної валюти, встановленого Національним банком на дату подання декларації зміни оптово-відпускної ціни на лікарський засіб.

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»