• Посилання скопійовано

Заповнення декларації акцизного податку у разі відсутності госпдіяльності

Податківці розповіли, як заповнити показники декларації акцизного податку, якщо протягом звітного періоду платник акцизного податку не провадив господарську діяльність

Заповнення декларації акцизного податку у разі відсутності госпдіяльності

ДФС у підкатегорії 116.07 ресурсу "ЗІР" зауважують, що платники, визначені пп. 212.1.15 ПКУ, а також платники, які мають діючі (у тому числі призупинені) ліцензії на право здійснення діяльності з підакцизною продукцією, яка підлягає ліцензуванню, зобов’язані за кожний звітний період подавати декларації акцизного податку, незалежно від того, чи провадили такі платники господарську діяльність у звітному періоді.

Така декларація подається щомісяця не пізніше 20 числа наступного звітного (податкового) періоду контролюючому органу за місцем реєстрації.

Отже, якщо платник акцизного податку протягом звітного періоду не провадив господарську діяльність, то він зобов’язаний за цей період подати декларацію, показники якої податківці рекомендують заповнювати в цифровому форматі з метою уникнення помилки.

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»