• Посилання скопійовано

Відображаємо у формі №1ДФ допомогу підприємцю від Фонду соцстраху

Фонд з ТВП на основі листа податківців нагадав, за яким кодом доходу відображати в формі №1ДФ суми допомоги з тимчасової непрацездатності, на поховання та по вагітності та пологах

Відображаємо у формі №1ДФ допомогу підприємцю від Фонду соцстраху

Фонд з ТВП у листі від 08.12.2016 р. №3.2-29-2184 зазначив, що дохід, отриманий фізичною особою - підприємцем та особою, яка провадить незалежну професійну діяльність, у вигляді матеріального забезпечення (допомоги по вагітності та пологах, допомоги на поховання) (крім поховання пенсіонерів, безробітних та осіб, які померли від нещасного випадку на виробництві) від фондів загальнообов'язкового державного соціального страхування не оподатковується ПДФО та військовим збором.

У разі якщо Фондом нараховується (виплачується) дохід у вигляді допомоги по тимчасовій непрацездатності, то сума такого доходу є об'єктом оподаткування ПДФО та військовим збором.

При цьому, згідно з Довідником ознак доходів, ці види допомоги відображаються податковим агентом у формі №1ДФ таким чином:

  • сума допомоги по вагітності і пологах - за ознакою доходу "128",
  • допомога на поховання - за ознакою "146",
  • допомога по тимчасовій непрацездатності - за ознакою "127".

 

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Фонд соціального страхування України

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»